1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. OMELET VAN TONIJN, ANSJOVIS EN KRUIDEN

OMELET VAN TONIJN, ANSJOVIS EN KRUIDEN

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2011

Ingrediënten


VOOR VULLING:
1 blikje tonijn in olie, uitgelekt en uit elkaar gevlokt
1 ansjovis, in stukjes
1 kleine ui, fijn
1 teen knoflook, fijn
2 tomaten uit blik met vocht, in stukjes
1 t droge basilicum
1/2 t geelwortel
1 t aromat
zout
peper
2 e olijfolie
peterselie, fijn

1. Fruit ui en knoflook tot zacht in olijfolie.
2. Voeg stukjes ansjovis erbij en bak tot ansjovis gesmolten zijn.
3. Voeg tomaten, basilicum, geelwortel, aromat, zout en peper bij uien-mengsel en kook tot een gebonden saus ontstaan.
4. Meng tonijn er door en kook verder voor 5 min.
5. Meng peterselie door vis saus en kook even door en verdeel dit dan over omelet.



Deze omelet leent zicht goed als lunch of voorgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR OMELET:
4 eieren opgeklopt met melk, zout en witte peper
1 e boter

1. Verhit boter in koekenpan en bak er van eieren een omelet.
2. Als bovenkant bijna gestold zijn verdeel jij de warme tonijn vulling over de ene helft van omelet en klap de andere helft van omelet over tonijn.
3. Serveer direct en eet er mayonaise en een frisse salade bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top