Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Hongaarse Lángos

Hongaarse Lángos

Door: orphan

  • Hongaars
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-04-2011

Ingrediënten 4 personen


250 gr bloem, 250 gr aardappelen, 1 ei, 50 ml melk, creme fraiche, geraspte kaas, knoflook of knoflookolie, bieslook, 10 gr gist,zout, olie


Verder heb je nodig


Frituur


Lángos is een populaire Hongaarse snack. Ze worden in Hongarije vaak in een kraampje verkocht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen en giet ze af. Stamp de aardappelen fijn. Voeg een eetlepel bloem toe, roer dit goed door en laat het geheel afkoelen.

Los de gist op in 50ml warm water. Warm de melk zachtjes op en voeg deze aan de `gistoplossing` toe.

Meng het ei door de afgekoelde aardappelen.

Voeg vervolgens het meel en de gistoplossing toe aan de aardappelen. Voeg vervolgens nog een scheutje olie toe en kneed alles tot een grote bol.

Doe deze bol in een schaal, dek hem af met een vochtige theedoek en laat het ongeveer vijf kwartier rijzen.

Knip de bieslook fijn en roer dit door de creme fraiche.

Bereidingswijze

Kneed van de grote bol circa 10 kleine bolletjes. Rol deze elk uit tot ronde plakken met een dikte van ca. 0,75 cm dik. Frituur deze plak totdat deze mooi goudbruin ziet.

Serveertip

Serveer de lángos met de creme fraiche met bieslook, knoflook of knoflookolie en geraspte kaas.

Bron

Hongaarse kenissen



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top