Chocoladecrêpes met frambozenkwark

  • Nagerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g frambozen (diepvries)
75 g bloem
1 tl + een beetje cacao
125 ml melk
1 zakje vanillesuiker
zout
1 ei
4 tl boter
250 g magere kwark
3 el suiker
100 ml slagroom
1 el gehakte pistachenootjes
evt. extra frambozen om te garneren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de frambozen ontdooien. Roer de bloem, 1 tl cacao, de melk, de vanillesuiker, een snufje zout en het ei glad. Laat het beslag 15 minuten rusten.

Bereidingswijze

Verwarm de boter portie gewijs in een kleine pan (ca 20 cm doorsnee) met anti-aanbaklaag. Bak hierin uit het beslag na elkaar 4 crêpes. Laat ze afkoelen.
Roer de kwark en de suiker door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de kwark. Strijk de kwarkroom over de crêpes en laat daarbij een rand vrij. Verdeel de frambozen over de kwark en druk ze een beetje aan. Rol de crêpes op en halveer ze. Garneer met de pistachenootjes, een beetje cacao en eventueel wat frambozen.

Bron

koken&genieten

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mgrietdijk avatar
mgrietdijk

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten