Foreltartaar
- Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 6 personen
3 tomaten1 ui
1 pot augurken (200 gr)
3 pakjes gerookte forel (a 125 g)
2-3 el citroensap
1 el olie
wat verse dille om te garneren
Benodigdheden
ringVoorbereiding
Was de tomaten, deel ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui.
Laat de augurken uitlekken, houd er 1 of 2 apart en snijd de rest van de augurken in blokjes.
Houd een halve forel apart en snijd de rest van de forel in blokjes.
Bereidingswijze
Meng de tomaat, de augurk en de forel met het citroensap en de olie. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de rest van de augurken en de forel in dunne plakjes. Maak het bord met behulp van een ring of vorm op. Garneer met forel, augurk en dille.
Bron
koken&genieten