Pandan sponge cake

  • Indonesisch, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-04-2011
  • Pandan sponge cake

    Pandan sponge cake

    Pandan sponge cake

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
6 eieren, gesplits
150 gr suiker
100 ml kokosmelk
50 ml zonnebloem olie
150 gr tarwebloem
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanillie suiker
1 pandanblad
1/2 theelepel zout
Eventueel mespunt cream of tartar
1 theelepel groen kleurstof of pandan pasta
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven 150 graden voorwarmen
Tulban cakevorm NIET invetten
Eieren splitsen
Kokosmelk met een pandanblad eerst koken en dan laten afkoelen, pandan blad daarna eruit halen.

Bereidingswijze

Eiwit en suiker in een vetvrije kom stijf kloppen met handmixer op hoogste stand.
In een aparte kom, eigeel met de rest van de ingredienten samen kloppen tot mooi gladde beslag.
Eiwit toevoegen in eigeel beslag, voorzichtig vouwen roeren met een pollepel.
Beslag in tulband vorm doen, dan in de oven op 150 graden voor 60 minuten bakken, kijken met sateprik of het gaar is, als het schoon uitkomt dan is het klaar, anders nog 5-10 minuten weer in de oven bakken.

Serveertip

uit de oven ondersteboven draaien en op de voetjes van de vorm laten volledig afkoelen voordat u de cake uit de vorm haalt. U kunt het ook onderste boven het gaat van de vorm om de nek van een (bier)fles doen en daar laten hangend afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 15-03-2012

Ik ben op zoek naar `het` recept voor pandancake. Tot mijn verbazing zie ik nergens pandan bij je ingredienten staan en schrijf jij groene kleurstof voor. Dan smaakt hij toch niet naar pandan? Ik ga hem proberen met pandanpasta want hij lijkt me verder wel erg lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten