Kibbeling

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-04-2011
  • Kibbeling

    Kibbeling

    Kibbeling

visgerecht op een manier bereid zoals je dat niet bij de visboer kunt kopen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de kibbeling:

500 g. kabeljauw- of schelvisfilet
2 el. bloem
4 el. melk
1 eiwit
zout
peper

voor de saus:

2 grote zoetzure augurken
1 ui
½ el. mosterd
125 ml mayonaise
125 ml crème fraîche
1 el. citroensap
1 el. kappertjes

frituurolie
viskruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituurpan (zorg voor vers frituurvet of olie)
snijplank

Voorbereiding

Saus:
augurken en de ui fijnsnijden. De mosterd, de mayonaise, de crème fraîche en het citroensap door elkaar roeren en de augurk, de ui, kappertjes, wat zout en wat peper erdoor scheppen.

Vis:
Spoel de vis af met koud water en dep droog. Snijd de vis in repen of blokjes (niet te klein)

De frituurolie verhitten tot 170°C.

Bereidingswijze

Roer een beslag van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen. De vis door het beslag halen en in de olie in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken. De vis laten uitlekken op keukenpapier en met viskruiden bestrooien.

Bron

kookboek

Serveertip

gebakken aardappeltjes of frites en eenvoudige sla

Laatste reacties

kalleveen avatar
kalleveen 11-12-2015

Thnx ga het nu weer proberen!

hans3333 avatar
hans3333 21-11-2015

stukje brood in je olie, wordt dat heel snel krokant is je olie goed

kalleveen avatar
kalleveen 21-11-2015

lekker hoor! Heeft er iemand een tip hoe je de temp van je olie kan controleren wanneer je gewoon kookplaat bakt? Als dat eenmaal goed staat wordt dit visje heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten