Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Lauwwarme sperziebonensalade

Lauwwarme sperziebonensalade

Door: asman

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-04-2011

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotjes
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel mosterd
6 eetlepels olijfolie, extra vierge
2 eetlepels fijngehakte peterselie
250 gram cherrietomaten
1 pakje fetakaas
peper en zout
500 gr sperziebonen (schoongemaakt)


Verder heb je nodig


Pan, schaal, vergiet

Sperziebonenslade

Sperziebonen kwamen vroeger in 1 keer in grote hoeveelheden van het land, het oogstseizoen was kort.
Misschien was het daarom wel de groente die het meest werd ingemaakt en op alle manieren: zout, zoet en gedroogd.
Sperziebonen passen bij bijna alle vleessoorten en omdat het familie van de kapucijners is, kun je sperziebonen en capucijners goed combineren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sjalotjes snipperen
cherrietomaten halveren
fetakaas in kleine brokjes snijden

Bereidingswijze

Strooi de gesnipperde sjalotten in een schaal, schenk de azijn erover en laat het 5 minuten staan om te marineren. Zo wordt de sjalotjes lekker zacht.
Klop met een vork eerst de mosterd en vervolgens de olie en peterselie door het ui/azijnmengsel. Proef en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en strooi hier de sperziebonen in. Laat deze 8 minuten beetgaar koken.
Spoel de sperziebonen af in een vergiet.
Schep de warme bonen door de dressing in een schaal.
Voeg er de cherrietomaten en fetakaas toe en laat het geheel afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Door de warmte kan de smaak van de dressing lekker in de bonen trekken

Serveertip

Variaties:
Vervang peterselie door balicicum en schep 4 eetlepels ontpitte zwarte olijven door de salade.

Bron

C1000 kookboek



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van asman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top