1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Kerriestengels

Kerriestengels

Door: Krientjes

  • Wereld, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2011

Ingrediënten 4 personen


* 1 plakje roomboterbladerdeeg
* 1 eiwit losgeklopt
* 0.25 theel kerrie
* naar smaak zout en peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw een ontdooid plakje roomboterbladerdeeg dubbel en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lange dunne plak van 4 cm breed. Bestrijk dit met losgeklopt eiwit, stuif er kerriepoeder over en strooi er wat zout en grof gemalen peper over. Snij de deegplak met een scherp mes of pizzawiel in 4 lange repen. Leg deze deegrepen op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in de oven in 10 min lichtbruin en gaar. De stengels kan je 3 dagen tevoren maken bewaar ze in een goed sluitende doos.
Bak ze dan in een op 200 graden voorverwarmde oven in 5 min weer knapperig en warm.

Bron

Tip culinair



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top