Macaroni-gehaktschotel met sperzieboontjes

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-04-2011
  • Macaroni-gehaktschotel met sperzieboontjes

    Macaroni-gehaktschotel met sperzieboontjes

    Macaroni-gehaktschotel met sperzieboontjes

Heerlijke pasta-ovenschotel met kruidige saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g sperziebonen
1 ui
2 teentjes knoflook
500 g half-om-half gehakt
2 el olie
2 el tomatenpuree
zout en peper
2 blikken gepelde tomaten
1/2 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl gedroogde rozemarijn
300 g macaroni
2 el boter/margarine
2 el bloem
300 ml melk
1 groentebouillonblokje
nootmuskaat
boter om in te vetten
50-75 g Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 897,21 kcal
Koolhydraten 76,11 g
Eiwitten 48,64 g
Vetten 41,49 g

Bereidingswijze

Was de bonen en breek ze evt. doormidden. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een grote pan.
Rul het gehakt in de olie. fruit de ui en de knoflook kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en laat hem kort meebakken. Voeg de gepelde tomaten (met het sap) toe en druk de tomaten kleiner. Breng op smaak met zout en peper en de gedroogde kruiden.
Breng het geheel aan de kook en laat het 10-15 min. zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Gaar de bonen in ca. 15 minuten in kokend water met zout. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de bonen en de macaroni af.
Verhit de boter in een hoge pan. Bruineer de bloem in de hete boter. Voeg al roerend 250 ml water, de melk en het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Leg de helft van de macaroni, de bonen, het gehakt en de helft van de saus in lagen in een ingevette hoge ovenschaal. Sluit af met de rest van de macaroni en de saus. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi hem over de ovenschotel. Bak de schotel in 30-40 min. goudbrin in een voorverwarmde oven (el. 200C, hl 175C, gas 3).

Bron

Koken&Genieten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten