1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Broccoli
  5. Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus

Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus

Door: sammy69

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2011

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappels
1 bosje lente-uitjes
1/2 bosje tijm
500 g champignons
300 g broccoli
2 eieren
ca. 50 g bloem
50 g magere kwark
zout en peper
2-3 el olie
150 ml crème fraîche


Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus
Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardappels grondig en kook ze afgedekt ca. 20 minuten. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Snijd de tijm in stukjes. Houd enkele takjes apart voor de garnering. Snijd de champignons in schijfjes en verdeel de broccoli in roosjes.

Laat de aardappels schrikken onder koud water en trek de schil eraf. Stamp de aaardappels fijn terwijl ze nog heet zijn. Roer de puree met de eieren, de bloem, de kwark en 1/3 van de lente-ui door elkaar. Breng het mengsel op smaak met een snufje zout. Maak van het aardappelbeslag 8 koeken.

Kook de broccoli zachtjes ca. 5 minuten met het deksel op de pan in 250 ml water met wat zout. Giet af en vang hierbij het kookvocht op.
Verhit 1-2 el olie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de aardappelkoeken op gematigd vuur aan elke kant ca. 2 minuten.
Bak de champignons portiegewijs aan in hete olie. Bak de tijm en de overige lente-ui kort mee. Roer de crème fraîche door het kookvocht, breng het mengsel aan de kook en roer het goed door. Verhit de broccoli kort in de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de aardappelkoeken met de saus en de broccoli. Garneer met takjes tijm

Bron

Koken&Genieten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammy69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top