Eiercurry Met Bleekselderij

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui,4 stengels bleekselderij,6 eieren,25 gr.boter of margarine,1 teentje knoflook,2 eetl.milde kerrie,1 eetl. bloem,2 theel.bouillonpoeder,3 dl volle yoghurt,2 eetl seroendeng
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de ui.Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Kook de eieren in 10 min.hard.Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.Verhit intussen de boter in een hapjespan.Bak de uisnippers en de stukjes bleekselderij ca.2min..Pers het teentje knoflook erboven uit en roer de kerrie erdoor.Bak het geheel nog ca.2min.Roer de bloem en de bouillonpoeder door de yoghurt.Roer dit mengsel met 1 dl water door de bleekselderij.Breng het geheel al roerende langzaam aan de kook en laat het ca.5min. sudderen.Halveer de eieren en schep ze door de saus.Warm het geheel nog ca.3min.heel zachtjes door.Strooi,vlak voor het serveren,de seroendeng erover

Serveertip

Lekker met rijst en sperciebonen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten