Britse cottage pie

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Britse cottage pie

    Britse cottage pie

    Britse cottage pie

Energie 760 kcal- Eiwit 43 g- Vet 41 g- Koolhydraten 55 g (per eenpersoonsportie)

U kunt de pie 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen iets kruimig, geschild
1 schaal rundergehakt (ca. 500 g)
4 uien, in halve ringen
1 bakje champignons (250 g), gehalveerd
2 el mosterd
50 g boter
150 g belegen kaas, geraspt
1 pakje snijbonen (300 g, diepvries)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pureestamper,
ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de aardappelen 20 min. in water met zout. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. rul. Bak de ui en champignons 5 min. mee. Meng de mosterd erdoor, breng op smaak met peper en zout en schep in de ovenschaal.
2. Giet de aardappelen af boven een kom. Voeg 150 ml kookvocht en de boter toe en stamp tot puree. Meng de kaas erdoor.
3. Verdeel de bevroren snijbonen over het gehakt en dek af met puree. Bak in 20 min. goudbruin.

Bron

allerhande

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

geaenedwin avatar
geaenedwin

Doorsturen

Home Recepten