Spinazieschotel met ei en kaas

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2011
  • Spinazieschotel met ei en kaas

    Spinazieschotel met ei en kaas

    Spinazieschotel met ei en kaas

Kijk ook eens op mijn kookgroep Ovenschotels en wordt lid het is gratis

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
zout en versgemalen peper
4 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt 900 g spinazie, panklaar
1 theel. kerriepoeder
ca. 100 ml melk
200 g geraspte belegen kaas
8 eieren


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de aardappelen met zout gaar in
20 minuten. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak 5-7 minuten tot de spinazie geslonken en het vocht verdampt is. Voeg zout en peper toe. Giet de aardappels af, stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, kerriepoeder, peper en zoveel melk tot een gladde puree ontstaat

Bereidingswijze

Schep deze puree in een ovenschaal of braadslede. Strijk de puree glad en strooi er de helft van de kaas over. Verdeel de spinazie erover. Maak met een eetlepel 8 kuiltjes in de spinazie en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met de rest van de kaas. Zet de schotel 20 minuten in het midden van de oven.

Tip:
Voeg aan de spinazie tijdens het roerbakken pijnboompitten of gehakte walnoten toe en schep er 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm bij.

Bron

boodschappen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alie2 avatar
alie2 08-04-2011

Wat leuk dat je dit recept op Smulweb hebt gezet,had het zelf willen doen.Bespaart me weer de moeite,haha. Een heel fijn weekend. groetjes Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten