1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2011

Ingrediënten 4 personen


400 gr varkensvlees
2 cm gemberwortel
4 el suiker
2 el sherry
4 el sojasaus
3 el zonnebloemolie
3 sjalotjes
1 kleine rode peper
1 blik bamboespruiten
4 el azijn
2 th.l aardappelmeel


Verder heb je nodig


Braadpan of wok


Zoetzuur varkensvlees
Zoetzuur varkensvlees
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het vlees in reepjes. Rasp de gemberwortel fijn.
Maak een marinade van de geraspte gemberwortel,1 el suiker,sherry,3 el sojasaus en 1 el olie. Laat het vlees hierin 15 minuten staan.Snij ondertussen de sjalotjes in ringetjes. Maak de rode peper schoon en ontdoe deze van de zaadjes. Snij de peper in ringetjes. Laat de bamboespruiten uitlekken e snij deze in reepjes. Laat het vlees uitlekken. Vang marinade op.

Bereidingswijze

Verhit de rest van de olie in een braadpan of een wok. Bak hierin het vlees rondom bruin in ongeveer 2 minuten. Neem het vlees uit de pan en bak vervolgens in he hete vet de sjalotten, de peper en bamboespruiten.Voeg het vlees weer toe en schenk de marinade erbij.Breng het geheel aande kook en voeg de azijn, rest van de suiker en de sojasaus toe. Verhit het geheel nog ongevveer 3 minuten tot het vlees gaar is. Roer het aardappelmeel uit met wat water en bind hiermee de saus Lekker met witte rijst en sperziebonen.

Bron

ABC Cholesterol



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaltertje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaltertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top