keshi yena à l`écureuil

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2011
  • keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

  • keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

  • keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

  • keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

  • keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

  • keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

  • keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

    Keshi yena à l`écureuil

Een vreemd recept, met een eigenaardige combinatie van ingrediënten, maar o zo lekker!! Ook kinderen zijn er dol op.
Dit is mijn variant.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
450 g jonge edammerkaas, 400 g mager rundgehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/4 rode paprika, 1 afgestreken theelepel sambal, 1 el tomatenpuree, 1 flinke eetlepel goed uitgelekte kappertjes, 10 zwarte olijven, 1 flinke eetlepel piccalilly, 1 tl worchestersaus, 50 g rozijnen, 2 kleine losgeklopte eieren, 1 flinke eetlepel fijngeknipte peterselie, 1 afgestreken tl zout, klontje boter, 2 flinke eetlepels paneermeel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
glazen cakevorm 28 cm, kaasschaaf

Voorbereiding

Schaaf de kaas in dunne plakjes. Snijd ui en paprika in kleine stukjes en snipper de knoflook. Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes. Warm de oven voor, 150°C + hete lucht.

Bereidingswijze

Verkruimel het gehakt en bak het in een klontje boter, samen met de knoflook, ui en paprika. Ongeveer 5 minuten, tot het gehakt gaar is.Voeg van het vuur af sambal, zout, rozijnen, olijven, worchestersaus, tomatenpuree, piccalilly, peterselie en kappertjes toe. Omscheppen en even af laten koelen. Als het goed is, is de massa nu ongeveer droog, mocht er veel vocht zijn, voorzichtig een beetje afgieten. Schep nu de eieren erdoor en het paneermeel.
Bekleed de vorm met een flinke laag kaas (zie foto), het blijft vanzelf plakken.( Bewaar genoeg voor de bovenkant.) Schep nu de gehaktmassa erin en dek af met de rest van de kaas. Bak de keshi yena au bain marie, 90 minuten.

Serveertip

Maak met een mes de bovenrand los, leg een cakeschaal op de vorm en keer het geheel om. In dikke plakken snijden en warm serveren met rijst of brood en een frisse groene salade. Smullen!! opm. een eventuele rest kun je opwarmen in de magnetron

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

WalkkrJoh avatar
WalkkrJoh 02-07-2011

Hartstikke bedankt, geweldig lkkr. we hebben het gegeten met een kom rijst, pitta broodjes in vieren en een frisse salade. dat gaan we zeker nog vaker doen Groeten, Wa lkkr Joh!

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 07-04-2011

Hoi.Neem je recept mee,ziet er zo lekker uit! Bedankt,Lut.

susan56 avatar
susan56 06-04-2011

Hallo, apart recept maar zeker de moeite waard om eens te proberen, groetjes Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten