1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Garnalen
  6. Garnalen in tempura-kruidenbeslag en mayo-sojasaus

Garnalen in tempura-kruidenbeslag en mayo-sojasaus

Door: teunst

  • Japans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-04-2011

Ingrediënten 4 personen


• 20 grote garnalen, ongepeld (diepvries)
• 150 gram tempurameel
• 21/2 deciliter ijskoud water
• 2 eetlepels fijngesneden basilicum
• 2 eetlepels
• fijngesneden peterselie
• 2 theelepls scherpe mosterd
• 2 theelepels mayonaise
• 2 theelepels lichte sojasaus
• 1 limoen
• grof zeezout


Verder heb je nodig


Frituurpan

tempura garnalen in kruidenbeslag
tempura garnalen in kruidenbeslag

Tempura garnalen zoals ze horen te zijn, met een kruidige eigen inbreng en een heerlijk sausje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie voor op 180 graden. Laat de garnalen ontdooien. Pel ze,maar laat de staartpunten eraan. Snijd de garnalen op de rug open en verwijder het darmkanaal.Zeef het meel boven een kom,voeg het water,basilicum en de peterselie toe en klop er een beslag van. Pak de garnalen bij de staart en haal ze Ă©Ă©n voor Ă©Ă©n door het beslag. Laat ze voorzichtig in de olie glijden en bak ze goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Klop in een kom de mosterd, mayonaise en sojasaus door elkaar. Snijd de limoen in parten. Leg de garnalen op een schaal, bestrooi ze met zeezout en verdeel de limoen erover. Serveer het sausje erbij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teunst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top