Babi pangang, simpel&lekker
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-04-2011
Een heerlijk zelfgemaakt babi pangang en niet te vergelijken met wat je bij de Chinees/Indonesische restaurants kan krijgen.
Ik zou zeggen en probeer het eens, ik durf te wedden dat je niet meer anders wil:-)
Ingrediënten 3 personen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1088,89 kcal |
Koolhydraten | 4,43 g |
Eiwitten | 55,44 g |
Vetten | 94,20 g |
Benodigdheden
- Oven
- Braadslee
Voorbereiding
Laat de (hetelucht) oven voorverwarmen op 195 graden.
Leg de speklappen uit over een snijplank en smeer ze aan beide kanten goed in met de gemengde 5-specerijen. Bestrooi hierna de speklappen met nog wat zout en peper.
Bereidingswijze
Geniet nog even van de geur van de gemengde 5-specerijen en kijk gelijk even of de oven al op temperatuur is.
Pak de braadslee en leg de speklappen nu naast elkaar in de braadslee. Als de oven op temperatuur is schuif je de braadslee de oven in en laat je de speklappen er 45 minuten inzitten.
Oke, na 30 minuten, even wat vet afgieten uit de braadslee en de speklappen omdraaien. Doe de braadslee weer terug in de oven en wacht nog een kwartiertje.
Intussen pak je een platte vuurvaste schaal en daar doe je 2 eetlepels tomatenketchup samen met een halve eetlepel ketjap manis.(Het lijkt misschien te weinig saus, maar echt niet meer maken, want het is niet de bedoeling dat je een saus krijgt zoals, je die bij een Chinees/Indonesisch restaurant krijgt!)
Ok, de 45 minuten zijn om, haal de speklappen uit de oven en snij in stukjes. Deze stukjes mengen met het mengsel van tomatenketchup en ketjap en nog 10 minuten omscheppend onder de gril. Zo worden de stukjes speklap lekker krokant.(Laat het niet aanbranden!!!)
Bron
Via via
Serveertip
Heerlijk om te eten met gewoon witte rijst en een frisse salade.
Voor de liefhebber kan je nog een beetje sambal op tafel erbij serveren.
Laatste reacties
lijkt me lekker ik ga het eens proberen neem hem mee gr johan