Babi pangang, simpel&lekker

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2011
  • Babi pangang, simpel&lekker

    Babi pangang, simpel&lekker

    Babi pangang, simpel&lekker

Een heerlijk zelfgemaakt babi pangang en niet te vergelijken met wat je bij de Chinees/Indonesische restaurants kan krijgen.

Ik zou zeggen en probeer het eens, ik durf te wedden dat je niet meer anders wil:-)

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen

  • 1 kilo speklappen(zonder zwoerd)
  • Gemende 5-specerijen(verkrijgbaar bij toko, of de grotere supermarkten)
  • Zout
  • Peper
  • Tomaten ketchup
  • Ketjap Manis(Geen conimex, maar neem goede van bijv. de toko)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

  • Oven
  • Braadslee

Voorbereiding

Laat de (hetelucht) oven voorverwarmen op 195 graden.

Leg de speklappen uit over een snijplank en smeer ze aan beide kanten goed in met de gemengde 5-specerijen. Bestrooi hierna de speklappen met nog wat zout en peper.

Bereidingswijze

Geniet nog even van de geur van de gemengde 5-specerijen en kijk gelijk even of de oven al op temperatuur is.

Pak de braadslee en leg de speklappen nu naast elkaar in de braadslee. Als de oven op temperatuur is schuif je de braadslee de oven in en laat je de speklappen er 45 minuten inzitten.

Oke, na 30 minuten, even wat vet afgieten uit de braadslee en de speklappen omdraaien. Doe de braadslee weer terug in de oven en wacht nog een kwartiertje.

Intussen pak je een platte vuurvaste schaal en daar doe je 2 eetlepels tomatenketchup samen met een halve eetlepel ketjap manis.(Het lijkt misschien te weinig saus, maar echt niet meer maken, want het is niet de bedoeling dat je een saus krijgt zoals, je die bij een Chinees/Indonesisch restaurant krijgt!)

Ok, de 45 minuten zijn om, haal de speklappen uit de oven en snij in stukjes. Deze stukjes mengen met het mengsel van tomatenketchup en ketjap en nog 10 minuten omscheppend onder de gril. Zo worden de stukjes speklap lekker krokant.(Laat het niet aanbranden!!!)

Bron

Via via

Serveertip

Heerlijk om te eten met gewoon witte rijst en een frisse salade.

Voor de liefhebber kan je nog een beetje sambal op tafel erbij serveren.

Laatste reacties

johan4 avatar
johan4 05-04-2011

lijkt me lekker ik ga het eens proberen neem hem mee gr johan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten