Herfstsalade met warme geitenkaas
- Internationaal, Salade
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-04-2011
Ingrediënten 2 personen
60 g gepelde walnoten1,5 el olijfolie
klein trosje druiven (pitloos)
1 kleine appel
1 kleine ui
1 kropje eikenbladsla
1 tl notenolie
2 of 4 sneetjes muesli- of rozijnenbrood
150 g verse geitenkaas
2 takjes tijm of 1 tl gedroogde
2 tl honing
zout
ca. 1 dl (mosterd-)vinaigrette
Bereidingswijze
Rooster de walnoten met de olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200C. Halveer de druiven. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen, duw de laagjes los. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel, stapel de grotere op elkaar en snijd ze in reepjes.
Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas en bestrooi met tijm. Druppel de honing erover en een tl notenolie.
Bak de kaasbroodjes in 10-12 min. goudbruin en knapperig. Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade.
Serveer met het brood.
Bron
Onbekend
Serveertip
Zelf mosterddressing maken:
1 tl zout
1 teen knoflook uit de pers
1 tl Zaanse mosterd
1 el witte wijnazijn
4 el olijfolie
evt. peper naar smaak
evt. snufje suiker
Laatste reacties
p.s ik heb je recept op fb gezet, hoop dat je het niet erg vindt.Zo graag wil ik het recept delen.
Dit is echt een heerlijke salade. Onze dochter vond het ook erg lekker. Deze salade komt bij ons vaker op tafel.
Gaan we snel een keer maken vr gr Ria
ziet er erg lekker uit
Dit is zooooooo`n lekkere salade. Echt heerlijk. Met een zak eikenbladslamelange gaat het prima. Lekker en mooi.
Ziet er prachtig uit. Ga ik zeker eens een keer proberen. Bedankt voor het recept!
Vanavond gemaakt. De geitenkaas gegrild en besprenkeld met notenolie en honing en er los bijgelegd. Echt herfstig en heerlijk gesmaakt!
ziet er erg lekker uit ga hem zeker eens maken groetjes monique