1. Home
  2. Recepten
  3. provencaalse aubergines

provencaalse aubergines

Door: JVERS

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2011

Ingrediënten 4 personen


4 teentjes knoflook
6 el goede olijfolie
1 blik tomatenstukjes 800 gr
1 kleine chilipeper, zout en peper
2 stevige aubergines
1/4 l plantaardige olie om te bakken
sap van 2 citroen
scheut witte wijn
rogaal basilicum



Ontdek meer:

Voorbereiding

1. knoflook pellen en fijnhakken. pljfolie in de pan, knoflook erin en kort bakken. tomatenstukjes toevoegen. chilipeper wassen, zaadjes eruit en toevoegen aan tomatensaus. zout en peper erbij en zonder deksel 20 min laten pruttelen.
2. aubergines wassen en steelaanzet verwijderen. in de lengte in dunne plakken snijden max 1/2 cm

Bereidingswijze

3. in an met olie aubgergines bakken krokant. niet te donker, op keukenpapier uitlekken en met citroensap besprenkelen en licht kruiden met zout en peper
4. tomatensaus van vuur en op smaak brengen met witte wijn en basicilicum reepjes

Serveertip

In ruime vorm afwisselend saus met plakken aubergine doen afgedekt laten afkoelen en intrekken

Bron

Basic cooking 2



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JVERS
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top