Bosui-bietensoep met muntroom
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
Bietensoep die zowel koud als warm gegeten kan worden. Heerlijk met een knaperig stokbroodje
Ingrediënten 4 recipe.people
lente-/bosuitjes1 eetl. olijfolie
2 aardappels, geschild en in blokjes
500 g gekookte bietjes, geschild en in blokjes
zout en versgemalen peper
2 eetl. citroensap
1 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)
125 ml zure room 1/2 eetl. gehakte munt (vers of diepvries) of 1/2 theel. gedroogd
Benodigdheden
pan4 kommen
Voorbereiding
Snijd de bosui in ringetjes en leg het gesneden loof apart. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uitjes zonder het loof. Schep de aardappelblokjes erdoor en verwarm 5 minuten. Voeg de bietjes, zout en peper, citroensap en bouillon toe en kook 15 minuten tot de aardappel gaar is. Pureer het mengsel.
Bereidingswijze
Roer het loof van de bosuitjes door de soep. Schep de soep op en leg er een lepel zure room bestrooid met gemalen peper en munt
Bron
boodschappen
Serveertip
De soep kan ook koud geserveerd worden. Zet de soep na bereiding minimaal 2 uur in de koelkast en serveer hem in gekoelde soepkommen.
Variatie:
Vervang de munt eens door dille of koriander.