Bosui-bietensoep met muntroom

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Bosui-bietensoep met muntroom

    Bosui-bietensoep met muntroom

    Bosui-bietensoep met muntroom

  • Bosui-bietensoep met muntroom

    Bosui-bietensoep met muntroom

    Bosui-bietensoep met muntroom

  • Bosui-bietensoep met muntroom

    Bosui-bietensoep met muntroom

    Bosui-bietensoep met muntroom

Bietensoep die zowel koud als warm gegeten kan worden. Heerlijk met een knaperig stokbroodje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
lente-/bosuitjes
1 eetl. olijfolie
2 aardappels, geschild en in blokjes
500 g gekookte bietjes, geschild en in blokjes
zout en versgemalen peper
2 eetl. citroensap
1 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)
125 ml zure room 1/2 eetl. gehakte munt (vers of diepvries) of 1/2 theel. gedroogd


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
4 kommen

Voorbereiding

Snijd de bosui in ringetjes en leg het gesneden loof apart. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uitjes zonder het loof. Schep de aardappelblokjes erdoor en verwarm 5 minuten. Voeg de bietjes, zout en peper, citroen­sap en bouillon toe en kook 15 minuten tot de aardappel gaar is. Pureer het mengsel.

Bereidingswijze

Roer het loof van de bosuitjes door de soep. Schep de soep op en leg er een lepel zure room bestrooid met gemalen peper en munt

Bron

boodschappen

Serveertip

De soep kan ook koud geserveerd worden. Zet de soep na bereiding minimaal 2 uur in de koelkast en serveer hem in gekoelde soepkommen.

Variatie:
Vervang de munt eens door dille of koriander.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjaerich avatar

Doorsturen

Home Recepten