Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Haring-bietjessalade

Haring-bietjessalade

Door: marjaerich

  • Nederlands, Salade
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-04-2011

Ingrediënten 4 personen


4 flinke vastkokende aardappelen, geschild, gekookt en in kleine blokje gesneden
2 flinke rode bieten, gekookt, geschild en in blokjes gesneden
4 zure haringen, schoongemaakt, en in stukjes gesneden
1 ui, fijn gesneden
4 middelgrote augurken, in kleine blokjes
1/2 goudrenet, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel kappertjes
1 bekertje zure room
2 eetlepels wijnazijn
2 eetlepels goede (niet zoete) mayonaise
versgemalen peper en wat zout


Verder heb je nodig


Kom
schaal

Haring-bietjessalade
Haring-bietjessalade
Haring-bietjessalade
Haring-bietjessalade
Haring-bietjessalade
Haring-bietjessalade
Haring-bietjessalade
Haring-bietjessalade
Haring-bietjessalade
Haring-bietjessalade

Bietje met haring in een ander jasje en wel met zure room en kappertjes. Kappertjes kunt u ook weg laten. Maar frituren kunt u ze ook. Het worden dan knapperige bloemknopjes. ook heerlijk in andere salades.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de wijnazijn, zure room en mayonaise met de peper tot een smeuige saus.
Doe de aardappel, bietjes en haring,ui,kappertje, appel en augurken in een kom. Meng alle ingrediënten in de kom.
Roer er de saus voorzichtig door.
Dek de kom af met folie.

Bereidingswijze

Zet de salade zo minstens 3 uur op een koele plaats.
Roer de ingrediënten na een
1 uur nogmaals doorelkaar en proef of het zout en zuur genoeg is.
Voor serveren dooreen roeren en op smaak afmaken

Serveertip

Dien de salade op met hardgekookte eieren, knapperig stokbrood en mooie boter en een lekker biertje

Bron

Lekker eten



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top