Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Pekingeend à la minute

Pekingeend à la minute

Door: marjaerich

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2011

Ingrediënten 4 personen


2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr)
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
1 eetlepel citroensap
1 theelepel cayennepoeder
2 theelepels vijfkruidenpoeder
4 bosuitjes
1/2 komkommer
200 gr mihoen
3 eetlepels olie
1 eetlepel sesamolie
1 gedroogd pepertje
zout
versgemalen peper
6 eetlepels Hoisinsaus
eventueel scheutje rijst wijn


Verder heb je nodig


Wok
Ijsblokjes
Kom
klein kommetje

Pekingeend à la minute
Pekingeend à la minute
Pekingeend à la minute
Pekingeend à la minute

Deze Pekingeend kan naar ieders smaak mild en zeer pittig gemaakt worden door wel of niet een pepertje toe te voegen. Wie hot wil voegd meerdere pepertjes toe.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder het vel en het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in smalle reepjes.
Roer in een kom de sojasaus, de honing, het citroensap, de cayennepeper en het gedroogde peperje, en het vijfkruidenpoeder door elkaar en schep er de reepjes eend door.

Bereidingswijze

Laat de reepjes in een kom uitlekken en vang de marinade op.
Snijd intussen de bosuitjes in stukken van circa 7 cm lang en snijd de stukken in smalle reepjes.
Leg ze in ijswater om ze te te laten krullen.
Snijd de in de lengte gehalveerde komkommer zonder zaadjes in plakjes. Overgiet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water.
Verhit de olie in de wok of de Koekenpan. Roerbak de reepjes eend op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren.
Schep er de opgevangen marinade door en bedruppel met de sesamolie.
Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Schep de mihoen op de borden of in kommen. Verdeel er de eend over. Garneer met de bosui en de komkommer en geef de Hoisinsaus apart in kleine kommetjes

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top