Pekingeend à la minute

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2011
  • Pekingeend à la minute

    Pekingeend à la minute

    Pekingeend à la minute

  • Pekingeend à la minute

    Pekingeend à la minute

    Pekingeend à la minute

Deze Pekingeend kan naar ieders smaak mild en zeer pittig gemaakt worden door wel of niet een pepertje toe te voegen. Wie hot wil voegd meerdere pepertjes toe.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr)
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
1 eetlepel citroensap
1 theelepel cayennepoeder
2 theelepels vijfkruidenpoeder
4 bosuitjes
1/2 komkommer
200 gr mihoen
3 eetlepels olie
1 eetlepel sesamolie
1 gedroogd pepertje
zout
versgemalen peper
6 eetlepels Hoisinsaus
eventueel scheutje rijst wijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok
Ijsblokjes
Kom
klein kommetje

Voorbereiding

Verwijder het vel en het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in smalle reepjes.
Roer in een kom de sojasaus, de honing, het citroensap, de cayennepeper en het gedroogde peperje, en het vijfkruidenpoeder door elkaar en schep er de reepjes eend door.

Bereidingswijze

Laat de reepjes in een kom uitlekken en vang de marinade op.
Snijd intussen de bosuitjes in stukken van circa 7 cm lang en snijd de stukken in smalle reepjes.
Leg ze in ijswater om ze te te laten krullen.
Snijd de in de lengte gehalveerde komkommer zonder zaadjes in plakjes. Overgiet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water.
Verhit de olie in de wok of de koekenpan. Roerbak de reepjes eend op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren.
Schep er de opgevangen marinade door en bedruppel met de sesamolie.
Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Schep de mihoen op de borden of in kommen. Verdeel er de eend over. Garneer met de bosui en de komkommer en geef de Hoisinsaus apart in kleine kommetjes

Bron

boodschappen

Laatste reacties

HeidiV1 avatar
HeidiV1 27-05-2011

Lijkt me erg lekker, ga hem zeker een keer proberen.Maar ik wil even vermelden dat ze in China de reepjes en groente apart geven met een soort flensjes waar je de eend en groente op legt, saus erover, oprollen en smullen!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten