Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Warme geitenkaas bolletjes met honing en truffel

Warme geitenkaas bolletjes met honing en truffel

Door: marjaerich

  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2011

Ingrediënten 8 personen


100 gram verse geitenkaas
1 eetlepel honing
1 eetlepel truffelsalsa of verse truffel (delicatessenwinkel)
versgemalen peper en zout
2 sneedjes witbrood
een paar blaadjes veldsla


Verder heb je nodig


8 amuselepels voor het serveren


Warme amuse van gietenkaas met honing en truffel.
deze amuse stijft nog op in de koelkast en moet daarom wel een dag van tevoren gemaakt worden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer de geitenkaas glad in een kom samen met de honing en truffel. Breng op smaak met peper en zout.
Verpak de kaas in plasticfolie en laat de smaken een nachtje intrekken in de koelkast.
Schep de volgende dag bolletjes van de geitenkaas ter grootte van een knikker en bewaar deze in de koeling tot gebruik.
Steek met een borrelglaasje 8 rondjes uit de sneedjes witbrood en bak de toastje goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Leg de bolletjes geitenkaas op de toastjes en zet deze nog even terug in de oven.
Leg op 8 amuselepels blaadjes veldsla, leg de toastjes met geitenkaas erop en garneer eventueel met wat geschaafde truffel.

Bereidingswijze

Roer de geitenkaas glad in een kom samen met de honing en truffel. Breng op smaak met peper en zout.
Verpak de kaas in plasticfolie en laat de smaken een nachtje intrekken in de koelkast.
Schep de volgende dag bolletjes van de geitenkaas ter grootte van een knikker en bewaar deze in de koeling tot gebruik.
Steek met een borrelglaasje 8 rondjes uit de sneedjes witbrood en bak de toastje goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Leg de bolletjes geitenkaas op de toastjes en zet deze nog even terug in de oven.
Leg op 8 amuselepels blaadjes veldsla, leg de toastjes met geitenkaas erop.

Serveertip

En garneer eventueel met wat geschaafde truffel.

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top