paddestoelen lasagne met geitenkaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-04-2011
  • paddestoelen lasagne met geitenkaas

    Paddestoelen lasagne met geitenkaas

    Paddestoelen lasagne met geitenkaas

  • paddestoelen lasagne met geitenkaas

    Paddestoelen lasagne met geitenkaas

    Paddestoelen lasagne met geitenkaas

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
*1 doosje Lasagne plakken (mag uiteraard ook vers zijn en als je niet tegen gluten kan heb je speciale gluttenvrije lasagne)
*250 gram kastanje champignons
*250 gram oesterzwammen
*400 gram champignons
*200 gram portobello`s
*500 gram wortel
*2 middelgrote uien
*2 middelgrote rode uien
*6 teentjes knoflook
*800 gram tomatenblokjes
*1 potje gekruide geitenkaas blokjes in olie (Ik haal deze bij een biologische boer maar het zal vast en zeker ook in de supermarkt te krijgen zijn)
1 zakje geraspte kaas (Belegen)
*1 potje castellino zongedroogde tomaten
*4 kleine gedroogde chilli pepertjes (mag ook iets meer zijn als je van pittig houd)
*2 tl zout (of naar smaak)
*Olijfolie om in te bakken

ovenschaal 25 x 30
(Wat ik vaak doe is 2 kleinere schalen maken zodat je 1 schaal kunt invriezen, zo heb je altijd een eigen gezonde diepvriesmaaltijd in de vriezer staan)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd alle paddestoelen in plakjes en doe alles alvast in een grote bakpan zodat je het later kunt bakken.

Zet alvast een mok klaar voor het vocht van de paddestoelen

Doe de in stukken gesneden wortelen, 6 knoflook teentjes en de 4 chilli pepertjes samen in de keukenmachine en maal alles fijn. doe alvast in een kom en zet even apart.

Maal nu de uien fijn en doe ook in een apart schaaltje voor later.

Laat de geitenkaas en de zongedroogde tomaatjes alvast uitlekken en doe ook dit in aparte schaaltjes voor later.

Bereidingswijze

Bak de paddestoelen ± 10 minuten lichtbruin in een klein beetje olijfolie totdat het vocht er uit loopt. Haal de paddestoelen uit de bakpan en doe dit in een aparte grote bak om af te koelen (ik gebruik hiervoor altijd de grote beslag kom) en giet het vocht van de paddestoelen in de mok.

Maak de pan schoon en droog en doe hier nu de uitjes in bak deze met wat olijfolie in ± 5 minuutjes op een matig vuur glazig. Doe hier nu het wortelmengsel bij en en bak een beetje aan voor nog eens ± 5minuutjes.
Zet het vuur nu laag en doe hier nu de tomatenblokjes en de mok met het sap van de paddestoelen bij.
Doe de deksel op de pan en laat dit alles ongeveer 20 minuutjes sudderen.

Snijd in de tussentijd de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes en doe dit door de inmiddels afgekoelde paddestoelen. Zet een grote ovenschaal klaar. En haal de lasagne plakken alvast uit de verpakking. Als je gedroogde hebt maak ik ze altijd alvast een beetje op maat.

Als het tomaten wortel mengsel na 20 minuten klaar is zet je het vuur uit en schep je dit mengsel door de paddestoelen heen.

Zet de oven nu aan op ± 200 graden, en laat hem voorwarmen.

Doe nu een klein beetje van de saus op de bodem van de schaal en leg daar dan de eerste laag lasagne plakken op. Doe hier vervolgens weer saus op en verdeel hier een paar blokjes geitenkaas overheen. Dan weer lasagne plakken, saus en geitenkaas totdat de saus op is. Op de bovenste laag moet ook saus en geitenkaas komen. En als laatste maak je het geheel af met geraspte kaas.

Als de oven voorverwarmt is zet je het ± 30 minuutjes in de oven. Laat het nog even 5 minuten afkoelen voordat je het serveert. Eet smakelijk

Serveertip

Wat ik ook regelmatig doe is lichtbruin gebakken pijnboom pitjes over de lasagne strooien als ik het serveer, dat is een heerlijke knapperige afwisseling en ziet er ook leuk uit.

Je kunt bij dit gerecht het beste een lekkere frisse salade serveren van bijvoorbeeld rucola, kleine tomaatjes, alfafa, en mozarella. Doe hier een klein beetje olijfolie en balsamico azijn overheen en meng dit door elkaar. Maak het geheel af met wat licht bruin gebakken pijnboompitjes.

Mocht je bij dit gerecht graag een wijn willen schenken, dan is rood of wit bij dit gerecht beide prima. Uiteraard wel Italiaans ;-)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

linda815 avatar
linda815 11-04-2012

Wat een heerlijk recept, wij hebben echt heerlijk gegeten. Wij gaan hem bewaren, bedankt!

Evysmult avatar
Evysmult 21-10-2011

Ik heb je recept gisteren geprobeerd,heel lekker! Ik had de wortelen er wel uitgelaten en geroosterde walnoten en kastanjes toegevoegd. groetjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten