Münsterländer struwen

  • Duits, Streekgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2011
  • Münsterländer struwen

    Münsterländer struwen

    Münsterländer struwen

Deze Struwen worden traditioneel op Goede Vrijdag gegeten in Münsterland in Duitsland. In de Katholieke kerk is Goede Vrijdag een strenge vastendag en mag er geen vlees gegeten worden. In plaats daarvan eet men vis of deze Struwen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gram rozijnen -
1/8 liter + 1/4 liter melk -
4 eetlepels suiker -
40 gram verse gist -
500 gram bloem -
1 ei (grootte M) -
1 afgestreken theelepel zout -
boter of zonnebloemolie om te bakken -
poedersuiker om te bestrooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine of mixer met kneedhaken - plastic folie - grote koekenpan - 2 eetlepels

Voorbereiding

1.Rozijnen plm. 15 minuten weken in koud water.
1/8 liter melk en 1 eetlepel suiker tot lauwwarm verwarmen.
Gist hierin oplossen.
Bloem in een grote schaal doen en in het midden een kuiltje maken.
Gistmengsel hierin gieten, klein beetje bloem erdoor roeren en schaal op een warme plaats 15 minuten laten rijzen. (Dit is het voordeeg)
2. Rozijnen uitlekken en drogen.
1/4 liter melk lauwwarm verwarmen en samen met het ei, 3 eetlepels suiker en het zout door het "voordeeg" mengen.
Met de keukenmachine of kneedhaken van de mixer kneden tot het deeg blazen vormt.
Rozijnen er dan doorheen kneden.
Deeg op een warme plaats plm. 30 minuten laten rijzen.

Bereidingswijze

Boter of olie in de pan verhitten. Met 2 eetlepels hoopjes in de pan leggen en iets plat drukken.
Struwen aan beide zijden plm. 3 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.

Bron

Kochen und genieszen 4/2011

Serveertip

Lekker met appelmoes, kersenjam of een lekkere vruchtencompôte.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten