Gemarineerde zalmfilets op de bbq!

  • 30-60 min.
  • Gemarineerde zalmfilets op de bbq!

    Gemarineerde zalmfilets op de bbq!

    Gemarineerde zalmfilets op de bbq!

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter!


Deel dit recept

Ingrediënten
4 el honing sojasaus
1 ui 1 tl knoflookpoeder
2 sinaasappels 1 tl gemberpoeder
zalmfilet
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1381,80 kcal
Koolhydraten 60,76 g
Eiwitten 126,08 g
Vetten 68,73 g

Voorbereiding

Neem een diep bord of diepe schaal en vermeng de sojasaus en het sinaasappelsap. Roer hier vervolgens het gemberpoeder, het knoflookpoeder en de honing doorheen. Snij uiteindelijk de ui fijn en meng deze door de marinade.

Nu de marinade klaar is kunnen de stukken zalmfilet in het bord gelegd worden. Schep de marinade goed over de zalmfilets heen en zet het bord minimaal 30 minuten in de koelkast. Keer de filets halverwege het marineren nog eens om, zodat beide kanten van de vis de smaak goed opnemen!

Bereidingswijze

Op een hete barbecue kan de zalm nu kort geroosterd worden. Eventueel kan de marinade tijdens het roosteren over de vis heen gesprenkeld worden!

Bron

internet

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mondesir avatar
mondesir

Doorsturen

Home Recepten