Gemarineerde zalmfilets op de bbq!

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2011
  • Gemarineerde zalmfilets op de bbq!

    Gemarineerde zalmfilets op de bbq!

    Gemarineerde zalmfilets op de bbq!

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter!


Deel dit recept

Ingrediënten
4 el honing sojasaus
1 ui 1 tl knoflookpoeder
2 sinaasappels 1 tl gemberpoeder
zalmfilet
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Neem een diep bord of diepe schaal en vermeng de sojasaus en het sinaasappelsap. Roer hier vervolgens het gemberpoeder, het knoflookpoeder en de honing doorheen. Snij uiteindelijk de ui fijn en meng deze door de marinade.

Nu de marinade klaar is kunnen de stukken zalmfilet in het bord gelegd worden. Schep de marinade goed over de zalmfilets heen en zet het bord minimaal 30 minuten in de koelkast. Keer de filets halverwege het marineren nog eens om, zodat beide kanten van de vis de smaak goed opnemen!

Bereidingswijze

Op een hete barbecue kan de zalm nu kort geroosterd worden. Eventueel kan de marinade tijdens het roosteren over de vis heen gesprenkeld worden!

Bron

internet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

gastonw avatar
gastonw 20-08-2013

Deze zalm wat zo gaaf om te maken... Heb nl ook de sinaasappelschil geraspt en erbij gedaan. In de BGE op een temperatuur van 80gr langzaam laten garen. Tijdens het garen regelmatig de marinade weer over de zalm heen gestreken en gezorg dat de buitenkant lekker in de "marinade-pap" zat. Het duurde wel een tijdje voordat de zalm een kerntemperatuur van 43ºC had bereikt. De zalm uit de BGE gehaald en alle sinaasappelschil etc rustig ervan af geveegd, zodat er een mooi donker stuk zalm op bord lag... Het was stil aan tafel!! We geloofden niet wat we aten! Er was geen eiwit gestold en de zalm was boterzacht! Die smaak!! Te gaaf!

ruthbrock avatar
ruthbrock 14-07-2013

Heerlijk, dit print ik. Klein vraagje. als ik de zalm in de oven maak hoelang moet hij dan bakken/grillen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten