BBQ speklapjes in pittig-zoete marinade

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 31-03-2011
  • BBQ speklapjes in pittig-zoete marinade

    BBQ speklapjes in pittig-zoete marinade

    BBQ speklapjes in pittig-zoete marinade

Deel dit recept

Ingrediënten
4 speklapjes 1 grote ui
2 tenen knoflook 2 el olie
zout 1 el tabasco
1 el worcestersaus 3 el honing
1 el azijn 1 blikje tomatenpuree
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie voor het lekker van vet

Voorbereiding

Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook en de gesnipperde ui op een laag vuur. Voeg nu de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.

Meng in een maatbeker 50 ml water met de honing en de azijn. Voeg dit mengsel toe aan het mengsel van de tomaat, de ui en de knoflook. Breng deze marinade nu op smaak met de tabasco, een snufje zout en de worcestersaus.

Laat vervolgens de marinade goed afkoelen. Zodra deze koud is de speklappen minstens een half uur in de marinade laten liggen, zodat de marinade goed in kan trekken.

Bereidingswijze

Uiteindelijk de bereiding op de barbecue: rooster de speklapjes in ongeveer 10 minuten gaar op een hete barbecue. Eventueel de speklapjes roosteren op een stuk aluminiumfolie, zodat de barbecue geen vlam vat door weglekkend vet uit de speklapjes.

Bron

internet

Laatste reacties

jeroenkreeft875 avatar
jeroenkreeft875 26-12-2018

Keurig gekopieerd: http://bbq-recepten.nl/vlees-recepten/bbq-speklapjes-in-pittig-zoete-marinade. Voor meer Barbecue speklap recepten: http://bbq-recepten.nl/vlees-recepten/speklapjes-op-de-bbq

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten