BBQ kippenvleugels in citroen knoflook marinade

  • > 120 min.
  • BBQ kippenvleugels in citroen knoflook marinade

    BBQ kippenvleugels in citroen knoflook marinade

    BBQ kippenvleugels in citroen knoflook marinade

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo kippenvleugels 2 el mosterd
4 el olijfolie 1 halve citroen
6 tenen knoflook
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ...tang, kom

Voorbereiding

Smaken komen beter tot hun recht als je ze de tijd geeft om in het vlees of elk ander ingrediënt te trekken. Maak dit kip recept voor de barbecue dan ook ruim op tijd klaar zodat de kip minstens 2 uur in de koelkast kan marineren.

Bereidingswijze

Neem een diepe schaal en maak als eerste de marinade. Doe hiervoor in de schaal het sap van een halve citroen en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Pers de knoflook ongepeld uit boven de schaal en voeg 2 eetlepels mosterd aan het mengsel toe. Uiteindelijk peper en zout naar smaak toevoegen. Leg nu de kippenvleugels (drumsticks kan ook) in de marinade en schep het mengsel goed uit over de kip. Zet nu de kip afgedekt in de koelkast en laat hem daar minstens 2 uur staan. Schep halverwege de kip nog eens goed om zodat de marinade nog eens goed over de kip gaat.

Bron

internet

Serveertip

Steek nu de bbq aan en haal de kip uit de koelkast. Als de bbq goed op temperatuur is leg je de kip op het rooster. Strijk de marinade over de kip heen en laat hem nu in ongeveer 10 minuten gaar worden. Check van tevoren of de kip gaar is voor je hem opeet. Verleng de bbq tijd als de kip nog niet gaar is. Eet smakelijk!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mondesir avatar
mondesir

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten