Een nagerecht als Warme geitenkaasbrie op een broodje.

  • Frans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2011
  • Een nagerecht  als Warme geitenkaasbrie op een broodje.

    Een nagerecht als Warme geitenkaasbrie op een broodje.

    Een nagerecht als Warme geitenkaasbrie op een broodje.

Houd ja van lang tafelen, dan kun je ook na de maaltijd dit nog serveren. Een kaasplankje in het klein, zeg maar. Noten, kaas en peer zijn een klassieke combinatie bij een glas rode wijn of port. Met geitenkaasbrie wordt het iets aparts, maar minstens zo lekker in deze hapa met roodschimmelkaas Kernhem (zeg maar Hollandse Port Salud) of rauwmelkse Doruval uit Montfoort

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 dikke sneetjes vloerbrood (spelt)
25 gr roomboter
2 kleine handperen
200 gr geitenbrie
2 takjes tijm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Kwast het brood aan beide kanten dun in met olie. Snijd elke boterham schuin in 3-4 repen. Leg ze op een rooster.
Snijd de peren in vieren. Verwijder het klokhuis, schil ze eventueel en snijd de peren in dunne partjes. Snijd de geitenbrie in dunne plakken.
Beleg de broodjes met peer en geintenbrie Strooi er wat tijmblaadjes over. Schuif het rooster 2-3 minuten onder het hete ovengrill, to de kaas gesmolten is en begint te kleuren. Serveer direct.

Bron

Hapas

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten