Voorgerecht als zalmtartaar met gerookte zalm

  • Frans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2011
  • Voorgerecht als zalmtartaar met gerookte zalm

    Voorgerecht als zalmtartaar met gerookte zalm

    Voorgerecht als zalmtartaar met gerookte zalm

Mooi in een vormpje opgediend (zie foto)

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gr verse zalm
½ citroen
1 takje peterselie
5 sprieten bieslook (plus extra)
2 kleine augurkjes
1 el kappertjes
1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd
2 plakken gerookte zalm
2 el mayonaise
125 ml crème fraiche
2 tl mierikwortelcreme (potje)
Zout en peper
1 el rode peperkorrels
Sprieten bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steek ringen

Bereidingswijze

Snijd de verse zalm in zeer kleine blokjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil heel fijn en pers hem uit. Hak de kruiden, kleine augurkjes en kappertjes heel fijn. Meng de blokjes zalm, sjalot, kruiden, augurkjes, kappertjes, 2 el citroensap en mayonaise in een kom.
Leg een ring op ieder bord en vorm taartjes van het zalmmengsel. Halveer de plakken gerookte zalm en maak daarvan een rozet op de tartaartjes.
AFWERKING: Roer de citroenrasp, crème fraiche en mierikwortel door elkaar en breng de saus op smaak en garneer met peperkorrels en bieslook.

Bron

Koken op z`n Frans

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten