1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Russische keuken
  5. Plov

Plov

Door: Olinka90

  • Russisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-03-2011

Ingrediënten 12 personen


200 ml olie,
2kg vlees (maakt niet uit of varken of rund, traditioneel wordt varkensvlees gebruikt),
1 kg uien,
1 kg wortels,
2 tomaten,
2 liter Water,
1 kg rijst,
1 bol knofloof,
zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in blokjes snijden,
Uien in ringe snijden,
wortels in reepjes snijden,
tomaten schillen en in blokjes snijden,

Bereidingswijze

De olie in een pan verhitten en het vlees aangakken, de uien toevoegen en goud bruin bakken.
Wortels kort meebakken, dan tomaten en zout en peper toevoegen.
Het water bijvoegen en na kort wachten rijst toevoegen en op hoog vuur laten koken tot het water niet meer te zien is.
Ten slotte de knoflookbol in de pan doen, deksel erop en op laag vuur 30 minuten laten koken.

Bron

Boek: Einfach koestlich



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Olinka90
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top