IJskoffie
- Italiaans, Nagerecht
- 0-10 min.
Een lekkere, dorstlessende drank voor koffieliefhebbers en vegatarische en allergische mensen !
Ingrediënten 2 recipe.people
150-200 ml. sterke, afgekoelde koffie.. Roomijs, een snufje kaneel/vanille-suiker en een klein scheutje melk voor het schuim.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 83,64 kcal |
Koolhydraten | 8,08 g |
Eiwitten | 1,78 g |
Vetten | 4,91 g |
Benodigdheden
Blender of smoothie makerVoorbereiding
Zet de koffie en zet de blender klaar. Als de koffie is gezet zet je hem buiten of even in de koelkast.
Bereidingswijze
Eerst 2 bolletjes roomijs (vanille-ijs mag ook), dan de kaneel/vanille-suiker en dan de afgekoelde koffie. Even mixen en.. TADA ! Heerlijke ijskoffie ! :D
Serveertip
Een mooi hoog glas laat het er beter uitzien. Het overgebleven schuim het er een beetje overheen gieten. Eventueel nog een extra bolletje ijs ERBIJ serveren, niet erop. Dat ziet er een beetje raar uit. Haha..