Spinazie-aardappelsoep met ei

  • Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2011
  • Spinazie-aardappelsoep met ei

    Spinazie-aardappelsoep met ei

    Spinazie-aardappelsoep met ei

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 g boter
1 ui, gesnipperd
250 g geschilde aardappelen, in blokjes
¾ l kruidenbouillon
250 g spinazie, gewassen en uitgelekt
75 ml slagroom
bieslook
2 hardgekookte eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui zacht en glazig. Leg de aardappelblokjes in de pan en roer ze door ui en boter. Voeg de bouillon toe en kook de aardappelblokjes in ca. 12 minuten gaar.
Roer bij beetjes tegelijk de spinazie door de bouillon en laat slinken. Pureer aardappel en spinazie met een staafmixer. Roer de slagroom door de soep en warm goed door.
Schep de soep in kommen of borden, bestrooi met bieslook en garneer met de stukjes hardgekookt ei.

Bron

boodschappen

Laatste reacties

corry16 avatar
corry16 29-03-2011

hallo keukenprinses Zojuist deze soep gemaakt en we vonden het lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten