1. Home
  2. Recepten
  3. Spinazie-aardappelsoep met ei

Spinazie-aardappelsoep met ei

  •  , Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2011

Ingrediënten 4 personen


20 g boter
1 ui, gesnipperd
250 g geschilde aardappelen, in blokjes
¾ l kruidenbouillon
250 g spinazie, gewassen en uitgelekt
75 ml slagroom
bieslook
2 hardgekookte eieren



Spinazie-aardappelsoep met ei
Spinazie-aardappelsoep met ei
Spinazie-aardappelsoep met ei
Spinazie-aardappelsoep met ei
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui zacht en glazig. Leg de aardappelblokjes in de pan en roer ze door ui en boter. Voeg de bouillon toe en kook de aardappelblokjes in ca. 12 minuten gaar.
Roer bij beetjes tegelijk de spinazie door de bouillon en laat slinken. Pureer aardappel en spinazie met een staafmixer. Roer de slagroom door de soep en warm goed door.
Schep de soep in kommen of borden, bestrooi met bieslook en garneer met de stukjes hardgekookt ei.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenprinses14


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenprinses14
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top