Kip Tandoori

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2011
  • Kip Tandoori

    Kip Tandoori

    Kip Tandoori

  • Kip Tandoori

    Kip Tandoori

    Kip Tandoori

Omdat wij niet zo van de kant pakjes zijn probeerde ik deze tandoori uit. Zonder kleurstoffen en makkelijk te maken. Het resultaat was super lekker. Volgende keer gebruik ik wel iets meer peper en garam massala voor een iets pittiger resultaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
    8 biologische drumsticks
  • 3 geperste tenen knoflook
  • 20 gram verse gember
  • 1 groene peper
  • 8 el Griekse yoghurt
  • sap van 2 limoenen
  • 2 tl garam masala
  • 1 ui
  • 1 el boter
  • als je het lekker vindt verse munt
  • zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven en bakpapier

Voorbereiding

Snijd de peper door, verwijder de zaadjes en snijd de peper ragfijn.
Schil en rasp de gember. Doe dit in een schaal samen met de knoflook, peper, limoensap, garam masala en 4 el yoghurt. Schep goed door elkaar. Kerf de drumsticks op enkele plaatsen in met een scherp mes zodat de marinade extra goed in kan trekken. Haal ze goed door de marinade, dek de schaal af en zet deze in de koelkast. Liefst een dag tevoren. Zelf deed ik het `s morgens en het resultaat was `s avonds ook uitstekend.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden ( hete lucht 200) Leg bakpapier in je braadslee of op je bakblik en leg hierop de kip. Bak hem in ongeveer 40 minuten mooi gaar. Smelt de boter en druppel deze er halverwege de baktijd overheen.

Bron

Foodies maart 2011 ( iets aangepast)

Serveertip

Snijd de ui in halve dunne ringetjes. Vermeng dat met wat munt. Ik serveerde er ui en flinterdunne komkommer bij met de overgebleven yoghurt. Geef er witte rijst bij en een frisse groene salade.

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 16-07-2016

Deze gaat 'kok Jordi' een keer maken deze vakantie!!! Je hoort de reacties wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten