Bastilla van Vis

  • Marokkaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Bastilla van Vis

    Bastilla van Vis

    Bastilla van Vis

Deel dit recept

Ingrediënten
Vulling;
500 gr visfilet (kabeljjauw, koolvis
500 gr garnalen
1 pak filodeeg
1 pak mihoen
250 gr champignons
1 rode paprika

Marinade;
1 klein bosje peterselie
1 klein bosje koriander
1 stuk saffraan 2 theelepels zwarte peper
2 theelepels gember
2 theelepels paprikapoeder
1 citroen
kleine soepkom olijfolie
1 ui
snufje zout
2 visbouillon
een beetje sambal
knoflook
boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 5953,47 kcal
Koolhydraten 371,79 g
Eiwitten 225,12 g
Vetten 390,29 g

Voorbereiding

Gekookt water over de mihoen. 4 minuten laten weken. Olie saffraan, gember, peper, zout, vis bouillon, paprikapoeder, komijn, de gehakte koriander, peterselie, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje mengen. Roeren en 5 min zachtjes pruttelen en doe er een beetje water erbij. Visfilet in middel grote stukken en de garnalen bij de rest mengen. Champignons kan je bakken met gesnipperd ui,hierbij de geroosterde paprika`s in blokjes gesneden. De mihoen uitlaten lekken in een vergiet. Van tevoren alles uit laten lekken. Alles met elkaar mengen.

Bereidingswijze

Ronde ovenplaat bedekken met bakpapier. Boter smelten en 4 vellen filodeeg over de rand heen hangen. Besmeren met boter en hierop het mengsel van mihoen, vis en champignons/paprika. Als laatste steeds een deeglaag over het midden leggen, het over de bastilla stoppen en bestrijken met boter. Zo doorgaan tot het deeg op is. Laatste laag goed bestrijken met boter. Doe er aluminiumfolie erop en doe die midden in de oven op 230 graden voor 20 min. Haal na 20 min de aluminiumfolie eraf en laat de bastilla in de oven mooi bruin/rood kleurtje krijgen.

Bron

komen eten

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Sujakeli avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten