Indonesische ovenschotel

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Indonesische ovenschotel

    Indonesische ovenschotel

    Indonesische ovenschotel

Een lekker pittige ovenschotel met een Indonesisch tintje. Kan goed van tevoren klaargemaakt worden. Kan ook vegetarisch, dan gebruik je tofu ipv gehakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 witte kool
3 kopjes droogkokende rijst, bv pandan of surinaamse rijst
800 ml.pittige pindasaus(Kokki Djawa bij AH)
2 zakjes nassikruiden van Conimex
500 gr. gehakt (half om half of rundergehakt)
zout, peper,
sambal badjak
olie of boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 pannen, 1 steelpan, pollepels, vergiet,(glazen)ovenschaal

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160 gr.
Witte kool in kwarten snijden en daarna dun snijden.De kool ca. 10 min. koken en in vergiet doen.
Pindasaus maken.
Rijst koken.
Gehakt aanmaken met zout en peper, sambal en eventueel gehaktkruiden(dan geen zout meer gebruiken!)Eitje toevoegen en een smeuïg mengsel maken. Eén grote bal maken en in wat olie of boter braden. Daarna de bal in plakken snijden van ca 1 cm.
Nassikruiden wellen.

Bereidingswijze

Vet een ovenschaal in.
Leg een laag witte rijst erin.
De nassikruiden eroverheen doen.
Dan plakken gehakt erop leggen.
De pindasaus eroverheen doen.
Dan een laag witte kool erop.
Zo doorgaan totdat alles op is.
Als laatste de witte kool.
Met alufolie bedekken anders wordt het te droog. In de oven plaatsen en ca. 30 min. goed heet laten worden.

Bron

zo`n 40 jaar geleden voor het eerst gegeten bij Gert en Emmy in Den Helder.

Serveertip

Lekker met komkommer in een zoetzure pittige dressing, seroendeng en gebakken uitjes erbij. Kroepoek bij.
Salamat Makang!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

roseval avatar
roseval

Doorsturen

Home Recepten