CHINESE KIP WONTONS

  • Chinees, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2011
  • CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

  • CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

  • CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

  • CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

  • CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

  • CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

  • CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

    CHINESE KIP WONTONS

餛飩 Wonton betekend rechthoekig in Chinees. De variant ervan zijn dumplings en die zijn rond. De velletjes kan van tarwe of kleeftrijsmeel gemaakt worden

Deel dit recept

Ingrediënten
VULLING VOOR WONTONS:
500 g kipfilet (i.p.v. kipfilet kan ook hamlappen of biefstuk gebruikt worden)
15 Chinese paddenstoelen, 30 min. in lauw warm water geweekt
5 stelen gedroogde tofu, 30 min. in lauw warm water geweekt. (bij toko kopen)
1/2 t Chinese 5 kruidenpoeder
1 t zout
3/4 - 1 e sojasaus
mespunt ve – tsin (met ander woorden, een paar korrels)

Wonton velletjes (bij toko te kopen of maak ze zelf: )

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

MAKEN VAN VULLING:
1. Hak met 2 messen kipfilet fijn tot kippen gehakt. (zou ook in een keukenmachine kan)
2. Druk vocht uit tofu en paddenstoelen en snijd ze eerst in reepjes en dan overdwars, heel fijn.
3. Voeg paddenstoelen, kip en tofu bij elkaar en meng goed.
4. Meng Chinese 5 kruidenpoeder, zout, ve-tsin en sojasaus door vulling.

MAKEN VAN WONTONS:
5. Ontdooi velletjes, (dit duur wel zo 1 uur)
6. Plaats wat vulling in het diamant vorm en maak de randen klam met water.
7. Vouw onderste helft van vel over vulling en maak er een 3 hoek van, terwijl je de randen goed stijf op elkaar drukken.
8. Leg de 3 hoek horizontaal met de lange kant naar jou en maak de lange linkerhoek klam.
9. Vouw de twee punten naar achter terwijl jij in het midden de vulling wat indrukken.
10. Plak de twee pinten aan elkaar vast. Nu is er een soort van "paus mijter" vorm ontstaan.
11. Nu kan jij ze 10 min koken of frituren tot licht bruin. Een combinatie is ook leuk.

Serveertip

wonton dipsausje:

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten