Jamie oliver`s piccalilly

  • Engels, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2011

Deel dit recept

Ingrediënten
* 1/2 bloemkool in kleine roosjes
* 1 stronk broccoli in kleine roosjes
* 2 venkelknollen in stukjes
* 4 rode peper zaad niet verwijderd
* 2 groene pepers zaad niet verwijderd
* 200 gr sperzibonen in stukjes
* 150 gr snijbonen in stukjes
* 300 gr sjalotjes in achten
* 1 rode ui grof gesneden
* 2 handvol fijnzeezout
* 2 eetl mosterdolie of zonnebloemolie
* 2 eetl mosterdzaad
* 2 eetl komijnpoeder
* 2 eetl kurkuma
* 1 nootmuskaat geraspt
* 2 eetl engels mosterdpoeder (Coleman in natuurwinkel)
* 4 eetl bloem
* 5 dl witte wijnazijn
* 2 appel geraspt
* 2 mango geschild ontpit en grof gesneden
* 6 eetl suiker
* 3 teentjes knoflook gekneusd
* 2 eetl gedroogde oregano
* 4 laurierblad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
gesteriliseerde goed sluitende potten

Bereidingswijze

Doe alle groenten in een kom, voeg het zout toe en zoveel water dat alles onderstaat. Laat op een koele plek 1 uur rusten. Verhit de olie in een ruime pan. Bak hierin mosterdzaad, komijn, kurkuma en nootmuskaat even. Draai het vuur laag en voeg mosterdpoeder, de bloem en een scheut azijn toe. Roer goed tot een dikke pasta ontstaat. Voeg al roerend beetje bij beetje de rest van de azijn en 1 dl water toe om een gladde pasta te krijgen. Voeg de appel, mango, suiker, knoflook, oregano en laurier toe en laat 2-3 min koken. Laat de gezouten groenten uitlekken en voeg ze goed roerend toe, zodat het allemaal bedekt wordt met de pittige pasta. Laat 10-15 min koken tot de groenten zachter worden en vocht los gaan laten. Schep in goed gesteriliseerde potten en draai de deksels goed dicht.

Bron

tip culinair

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten