Hartige Paasspiraal
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Lekkere brood voor bij de Paasbrunch of een andere brunch-gelegenheid
Ingrediënten 8 personen
250 gr. verse spinazie,75 gr. ham,
1 sjalotje,
75 gr. verse roomkaas,
1 tl. tijm,
1 ei,
50 gr. geraspte kaas,
1 blikje croissantdeeg.
Benodigdheden
Lage taartvorm of springvorm
Oven (voorverwarmd) op 200 graden
Voorbereiding
Spinazie wassen, goed laten uitlekken. Ham in reepjes snijden, sjalotje snipperen.
Maak van het croissantdeeg een lange deeglap en druk de naden goed dicht.
Bereidingswijze
Fruit het sjalotje glazig in wat boter, voeg de roomkaas en de tijm toe. Verwarm het ca. 2 min. tot je een dikke saus hebt. Roer van het vuur af het ei, de geraspte kaas en de ham erdoor. Schep de spinazie erdoor. Voeg peper en zout toe. Verdeel het mengsel in de lengte over de deeglap, vouw de lap dubbel en sluit de naden goed. Rol het deeg op tot een spiraal en leg het in de bakvorm en bak hem in 30 minuten mooi goudbruin en gaar.