Snickerstaart

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Snickerstaart

    Snickerstaart

    Snickerstaart

  • Snickerstaart

    Snickerstaart

    Snickerstaart

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
Bodem:
200 gr digestives
35 gr licht bruine suiker
120 gram roomboter

fudge laag:
120 gram roomboter
120 gram pure chocola
70 gram bloem
6 gram cacao
3 gram bakpoeder
snufje zout
100 gram suiker
1 ei
1 eigeel
1 theelepel vanille extract
250 gram snickers, in plakjes ( mag ook meer zijn :)

roomkaas laag:
300 gram monchou (ik neem meestal 1 kuipje monchou zacht en luchtig en de rest gewone monchou)
70 gram suiker
1 ei
1 eiwit
1 theelepel vanille extract

glazuur:
60 gram melk chocola
50 ml slagroom
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 461,43 kcal
Koolhydraten 37,61 g
Eiwitten 6,83 g
Vetten 31,29 g
Benodigdheden

Taartblik, mixer, au bain marie

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 175 graden

Bereidingswijze

Bodem:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in.
Maak de degistives fijn en smelt de boter in een pannetje.
Gooi de koek kruimels en de suiker bij de gesmolten boter en roer dit goed door elkaar. Doe het mengsel in de bakvorm en druk het stevig op de bodem en tegen de rand met bijvoorbeeld een lepel.
Bak voor 5 min in de oven, haal de taartvorm er dan uit maar laat de oven aanstaan.

fudge laag:
Smelt de chocola en boter au bain marie, goed doorroeren en even laten afkoelen.
Meng met een mixer het ei, het eigeel en de suiker tot het iets dik wordt. Voeg de vanille en het chocolade mengsel toe. Mixen tot het een egaal beslag is. Voeg hierna de bloem, cacao, bakpoeder en het zout toe. Meng alles goed door elkaar en doe het mengsel in de bakvorm.
Bak voor ongeveer 15 min.
Haal de taart uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen (Oven aan laten staan.)
Verdeel de snicker stukjes over de fudge laag.

roomkaas laag:
Meng met de mixer de monchou en de suiker in een kom. Voeg de vanille, het ei en het eiwit toe. Verspreid dit mengsel over de snicker laag.
Bak de taart weer voor 15 minuten en laat de taart afkoelen. De oven kan nu uit.

glazuur:
Smelt de chocola met de slagroom, au bain marie. Goed mengen en over de taart uitstrijken.
zet de taart in de koelkast tot hij goed is afgekoeld.

Eet smakelijk!!

Bron

http://cookiebible.tumblr.com/post/46204248/snickers-pie-adapted-from-mimi-silberts-recipe

Serveertip

kleine porties, de taart is erg vullend!!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

xmaartjex78 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten