Havermout "tosti" met o.a. spinazie, ham en kaas

  • Multi-cultureel, Lunch/Brunch
  • > 120 min.

Lekkere pittige tosti`s van havermout met o.a. spinazie, ham en kaas.

Ik heb hier aangegeven dat het een lunchgerecht is maar ik eet dit ook graag als ontbijt. En met zo`n tosti en een flinke tomaat als ontbijt heb ik de hele ochtend geen honger. :0)

Als je de ham niet toevoegt is het een vegetarische havermout tosti.

Als je de tarwezemelen niet toevoegt is dit recept glutenvrij.

Ik maak dit recept 1 of 2 keer per week en bak er dan voor mezelf 1 "tosti" van als ontbijt of lunch. De rest gaat dan in de koelkast voor een volgende keer ontbijt of lunch. Met dit recept kun je 4 "tosti`s" maken van het formaat van een gewone ham/kaas tosti. Bij het bakken is het handig om op het laatst het apparaat even ondersteboven te leggen zodat hij aan beide kanten mooi bruin en knapperig wordt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Circa 200 gram diepvries spinazie met room
2 eieren
100 ml (soja)melk
1 uitgeperst teentje knoflook of 1 theelepel uit een potje
2 kleine theelepels sambal oelek
2 flinke theelepels pesto
1/2 theelepel zout naar smaak
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
60 gram (of 12 grote eetlepels met punt) havermout
20 gram (of 4 grote eetlepels met punt) tarwezemelen
10 gram (of 2 grote eetlepels met punt) gebroken lijnzaad
60 gram (of 6 grote eetlepels met punt) geraspte oude kaas
1 dikke plak achterham
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tosti-ijzer

Voorbereiding

Spinazie op tijd uit de vriezer halen om te laten ontdooien.

Bereidingswijze

Haal de spinazie op tijd uit de vriezer of ontdooi ze op een lage stand in de magnetron (niet warm laten worden!).
Klop de eieren los met de (soja)melk.
Voeg de uitgeperste knoflook, sambal oelek en pesto toe en klop goed door elkaar. Proef de pesto, als die heel erg zout is dan hoef je geen zout toe te voegen. Is de pesto niet heel erg zout doe er dan nog een snufje zout bij. Maal wat zwarte peper boven de kom en roer nog even door.
Snijd de plak achterham in kleine reepjes of blokjes.
Weeg of meet de havermout, tarwezemelen, gebroken lijnzaad en geraspte oude kaas af en roer met de ham en spinazie goed door het ei/(soja)melk mengsel.
Zet het mengsel een uur of 6 afgedekt in de koelkast.
Verhit het tosti-ijzer, doe aan beide kanten 2 à 3 eetlepels van het mengsel en strijk het uit zodat het hele oppervlak van het tosti-ijzer bedekt is. Pas op dat je er niet teveel in doet en de boel overloopt als je het tosti-ijzer sluit.
Doe het tosti-ijzer dicht en laat de "tosti" goed gaar en mooi bruin worden.

Serveertip

Serveer 1 van de 2 "tosti`s" diagonaal doormidden gesneden met een lekkere, rijpe trostomaat in plakjes gesneden en bedruppeld met 1 dessertlepel olijfolie, wat zout en versgemalen zwarte peper.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Lisette1970 avatar

Doorsturen

Home Recepten