Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Hartige taart met zalm en asperges

Hartige taart met zalm en asperges

Door: wilma_hoeve

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2011

Ingrediënten 4 personen


* 1 pakje bladerdeeg
* 2 blikjes asperges
* 2 blikjes zalm
* 100 g kruidenroomkaas
* 125 g crème fraîche
* 3 eieren
* 2 eetl. bieslook
* zout en peper


Verder heb je nodig


Stoomoven (ik gebruik een Siemens-stoomoven); springvorm


Heerlijk luchtige hartige taart; gebakken in de stoomoven

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de combi-stoomoven voor op 225 gr. C.

Bereidingswijze

Laat de asperges en de zalm uitlekken. Snijd de asperges in stukjes. Verwijder graatjes en zwarte velletjes uit de zalm, verkruimel de zalm met een vork.
Roer kruidenroomkaas, crème fraîche, eieren, zout, bieslook, zout en peper door elkaar. Schep zalm en asperges erdoor.
Bekleed een springvorm met het bladerdeeg. Verdeel het zalm-asperge-roomkaasmengsel over het deeg en bak de hartige taart ca. 30 minuten op de combinatie hetelucht 225 gr. C + stomen.

Bron

Koken met stoom



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top