1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Hartige taart zalm
  6. Hartige taart met zalm en asperges

Hartige taart met zalm en asperges

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2011

Ingrediënten 4 personen


* 1 pakje bladerdeeg
* 2 blikjes asperges
* 2 blikjes zalm
* 100 g kruidenroomkaas
* 125 g crème fraîche
* 3 eieren
* 2 eetl. bieslook
* zout en peper


Verder heb je nodig


Stoomoven (ik gebruik een Siemens-stoomoven); springvorm


Hartige taart met zalm en asperges
Hartige taart met zalm en asperges

Heerlijk luchtige hartige taart; gebakken in de stoomoven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de combi-stoomoven voor op 225 gr. C.

Bereidingswijze

Laat de asperges en de zalm uitlekken. Snijd de asperges in stukjes. Verwijder graatjes en zwarte velletjes uit de zalm, verkruimel de zalm met een vork.
Roer kruidenroomkaas, crème fraîche, eieren, zout, bieslook, zout en peper door elkaar. Schep zalm en asperges erdoor.
Bekleed een springvorm met het bladerdeeg. Verdeel het zalm-asperge-roomkaasmengsel over het deeg en bak de hartige taart ca. 30 minuten op de combinatie hetelucht 225 gr. C + stomen.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Koken met stoom



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top