Hartige taart met zalm en asperges

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2011

Heerlijk luchtige hartige taart; gebakken in de stoomoven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 pakje bladerdeeg
* 2 blikjes asperges
* 2 blikjes zalm
* 100 g kruidenroomkaas
* 125 g crème fraîche
* 3 eieren
* 2 eetl. bieslook
* zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoomoven (ik gebruik een Siemens-stoomoven); springvorm

Voorbereiding

Verwarm de combi-stoomoven voor op 225 gr. C.

Bereidingswijze

Laat de asperges en de zalm uitlekken. Snijd de asperges in stukjes. Verwijder graatjes en zwarte velletjes uit de zalm, verkruimel de zalm met een vork.
Roer kruidenroomkaas, crème fraîche, eieren, zout, bieslook, zout en peper door elkaar. Schep zalm en asperges erdoor.
Bekleed een springvorm met het bladerdeeg. Verdeel het zalm-asperge-roomkaasmengsel over het deeg en bak de hartige taart ca. 30 minuten op de combinatie hetelucht 225 gr. C + stomen.

Bron

Koken met stoom

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jho6 avatar
jho6 30-03-2011

Heeeeel erg lekker !!!

stiny26 avatar
stiny26 24-03-2011

Lijkt me lekker. Bedankt, neem het mee. Groetjes Micky

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten