1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Chocoladecreme met abrikozen

Chocoladecreme met abrikozen

Door: charlottevannimwegen

  • Italiaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-03-2011

Ingrediënten 1 personen


5 gedroogde abrikozen, 2 eetl. sinaasappellikeur, 2 bitterkoekjes of 1 kandij koekje verkruimeld, 25 gr. extra pure chocolade in stukjes, 50 gr. marscapone, cacao poeder


Verder heb je nodig


Au bain marie


Kalorierijk maar de moeite waard

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wel de abrikozen in eventueel iets verwarmde likeur,

Bereidingswijze

Schep de helft van de koekkruimels in een glas of schaaltje smelt de chocolade au bain marie al roerend of in de magnetron 1-2 minuten op 300 watt. roer de gesmolten chocolade door de mascarpone.Halveer de abrikozen en leg ze op de koekkruimels schep de chococreme erop en verdeel de rest van de koekkruimels erover en garneer met cacaopoeder

Serveertip

In een laag groot rond glas

Bron

Boodschappen nr. 3 coop maart 2011



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charlottevannimwegen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top