Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-03-2011
  • Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette

    Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette

    Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g sperziebonen, afgehaald
zout
1 krop sla
2 blikjes tonijn, uitgelekt
1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
1 (rode) ui, in smalle ringen
4 tomaten, in parten
1 citroen, in parten
4 gekookte eieren, in parten
voor de dressing:
2 eetl. citroensap
5 eetl. olijfolie
1 theel. honing
1/2 theel. gedroogde tijm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen met zout in 10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Scheur de slabladeren iets kleiner en verdeel ze over borden of een schaal. Schik de sperziebonen, tonijn, witte bonen, uiringen en tomaatpartjes op de sla. Verwarm de ingrediënten voor de dressing zonder te koken. Giet de warme dressing over de salade en garneer met de parten citroen en ei.

Tip:
Breid de salade uit met olijven, kappertjes of augurk.

Variatie:
Vervang de tijm in de dressing door Provençaalse of Italiaanse kruiden.

Bron

Culinair gemak Nummer 8 uit 2010

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten