1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw met kikkererwten

Kabeljauw met kikkererwten

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-03-2011

Ingrediënten 2 personen


2 stukken kabeljauwfilet van circa 150 g per stuk (vers of diepvries)
2 eetl. citroensap
150 g dikke yoghurt
3 theel. harissa (pikante kruidenpasta, eventueel uit de Marokkaanse winkel)
zout
2 eetl. olie
1 ui
1 teentje knoflook
1 theel. kerrie
1 blikje kikkererwten (circa 400 g)
1 blikje gepelde tomaten in blokjes (circa 400 g)
2 eetl. fijngehakte peterselie



Kabeljauw met kikkererwten
Kabeljauw met kikkererwten
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de kabeljauw zonodig ontdooien en bedruppel met het citroensap. Doe de yoghurt in een kom en roer er de harissa en wat zout door. Snipper de ui en de knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit de helft van de olie in een pan en laat de ui glazig fruiten. Laat de knoflook en de kerrie kort meefruiten. Schep er de kikkererwten en de tomaat door en breng op smaak met wat zout. Bestrijk een passende ovenschaal met de resterende eetlepel olie en schep er het kikkererwtenmengsel in. Leg de stukken vis op de kikkererwten. Schep het yoghurtmengsel over de vis en zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi gekleurd is.

Serveertip

Bestrooi met de peterselie en geef er een gemengde rauwkostsalade bij

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top