Abrikozen met Licor 43 crème (caise)

  • Abrikozen met Licor 43 crème (caise)

    Abrikozen met Licor 43 crème (caise)

    Abrikozen met Licor 43 crème (caise)

Deel dit recept

Ingrediënten
Deeg:2 eieren200 gr. suiker200 ml olie600 gr. zelfrijzend bakmeel2 tl. baking powder (Dr. Oetker)Licor 43 crème3 eigeel1,5 el cacao50 ml melk50 ml Licor 4350 gr. suiker150 gr. zachte roomboter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Dit Roemeense recept heb ik van mijn mama Drinel gekregen. Het is een uniek ouderwets recept met een geraffineerde smaak.De bereidingstijd is langer dan 1 uur, maar het resultaat en smaak zijn uitstekend. Keuken: RoemeensSmaak: ZoetTechniek: Bakken in ovenSoort gerecht: BanketVoorbereiding:Verwarm de oven voor het bakken, 30 min van tevoren tot 200C.Eerst gaan we heerlijke koekjes baken, daarna de Licor 43 crème bereiden en tenslotte de koekjes vullen met de crème. De koekjes:Mix de eieren met de suiker goed door.Olie toevoegen.Zeef het bakmeel erop.Voeg de baking powder bij.Was je handen en kneed alles heel vlug door elkaar. Laat het 30 min. rijzen.Inmiddels verwarm de oven tot 200 C.Maak kleine rondjes van diam. 10 cm en druk zachtjes erop op het bakpapier (in de bakvorm) totdat de onderste kant van het koekje plat wordt.De koekjes bakken 20 min op 180 C totdat mooi lichtbruin worden.5 min. laten afkoelen, daarna in het midden van de koek met een klein mesje of een theelepel zorgvuldig een kuiltje maken (zodat ze met crème gevuld kunnen worden).Licor 43 crème bereiden:Het eigeel mengen met suiker, Licor 43, daarna melk en cacao toevoegen.Op laag vuur met een klopper mengen totdat het dikker wordt.Gelijk boter toevoegen en nog even op het laag vuur laten smelten.Laten afkoelen.Koekjes vullen met crème:Neem 2 koekjes en vul het goed met de crème, plak die koekjes aan elkaar. Zo krijgen de koekjes de vorm van een abrikoos. We krijgen ongeveer 22 abrikozen.Tips:Voor de sier, om een kleur te geven aan de abrikozen:- Rode kleur Gebruik 1 handvol met cranberry`s en voeg toe 2 tl. water. Kook op laag vuur een paar min. Als het zacht wordt, pureren met een vork en met een penseel op abrikozen smeren. I.p.v. cranberry`s kunnen wij ook diepgevroren frambozen of gekookte suikerbieten gebruiken.- Gele kleur2 mandarijnen raspen, de rasp met 3 tl. water mengen, daarna de abrikozen insmeren met een penseel.Gelijk na het insmeren, de abrikozen in witte suiker rollenbollen. De abrikozen zijn de 2e dag lekkerder omdat ze de smaak van de crème absorberen.Bij kamertemperatuur bewaren.En nu smullen maar!

Bron

Licor 43

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

licor_43 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten