1. Home
  2. Recepten
  3. Pavlova
  4. Pavlova 43

Pavlova 43

  •  ,
  • Geplaatst op 17-03-2011

Ingrediënten


Voor een grote Pavlova (8 p):

10 eiwitten
500 g witte basterdsuiker
2 theelepels cream of tartar/wijnsteenbakpoeder (of maizena en azijn)
750 ml slagroom
250 g aardbeien (vers)
500 g gemengd rood fruit (mag ook diepvries)
Klopvast (voor de slagroom)
Licor 43


Pavlova 43
Pavlova 43

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175C

Klop de eiwitten stijf met de cream of tartar en de basterdsuiker.

Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Schep het mengsel over op het papier ongeveer in de vorm van een ovale taart.

Zet de oven op 120C en bak de pavlova in 6 - 7 kwartier: van buiten bros, van binnen nog zacht.
Zet de oven uit en laat de pavlova rustig afkoelen in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de pavlova op je mooiste schaal.

Klop de slagroom stijf (met wat klopvast en een scheutje Licor 43) en schep dit bovenop de pavlova. Vorm de pavlova zodat hij helemaal symmetrisch en glad is met de room. Snijd de kopjes van de aardbeien en plaats ze in een ring langs de rand.

Verdeel het (ontdooide) fruit erover en besprenkel dit met een royale hoeveelheid Licor 43. It`s Pavlo-licious! Muy Rico!

Bron

Licor 43



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top