Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zomerse lunchsalade

Zomerse lunchsalade

Door: licor_43

  •  ,
  • Geplaatst op 17-03-2011

Ingrediënten


Krulsla melange (2 zakken)
Olijfolie
Frambozenazijn
Gerookte kip
Aardbeien
Cashewnoten (ongezouten)
Aardbeienjam
Licor 43
peper
zout

Barra gallega (Spaans brood)

Leeg potje met deksel om de dressing te mengen
Grote kom voor de sla
4 borden
Eetlepel



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de gerookte kip in dunne plakjes. Hak de cashewnoten iets fijn. Ontkroon de aardbeien, was deze en snij ze door midden. Was de sla.

Neem 3 eetlepels olijfolie, doe deze in het potje om te mengen. Voeg hier 9 a 10 eetlepels frambozenazijn aan toe. Voeg hier ook 2 flinke eetlepels aardbeienjam aan toe en wat peper en zout. Deksel op het potje en schudden maar! Even proeven of het een frisse, beetje zoet/zure smaak is, de olijfolie mag niet overheersen (eventueel wat extra jam of azijn toevoegen)!

Doe de gewassen sla in een grote kom, sprenkel hier wat Licor 43 overheen en meng dit door elkaar.

Verdeel de sla over de 4 borden, verdeel hier de gerookte kip en aardbeien over. Strooi hier weer de gehakte cashewnoten over. Als laatste druppel je de dressing met de eetlepel (ongeveer 2,5 eetlepel) over de opgemaakte salade. Serveer met barra gallega (Spaans brood). Smakelijk eten!

Bron

Licor 43



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top